Sağlıklı Uzun Yaşamın Sırrı : Zerdeçal

Sağlıklı Uzun Yaşamın Sırrı Zerdeçal

Sağlıklı sinir sistemi, düzenli sindirim sistemi ve güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın sağlıklı bir yaşama giden yol olduğu günümüzde artık bilinmektedir. Dengesiz ve yetersiz beslenme, hormonlu ve rafine edilmiş gıdalar, çevresel faktörler bu sistemlerin işleyişinin bozulmasına ve hastalıklara yakalanmamıza neden olmaktadır. Bilim insanları bu hastalıklara çare bulmaya çalışmakta, araştırmalar, deneyler yapmakta ama ortaya çıkan tedavi yöntemleri işe yarar gibi gözükse de sentetik ilaçlarla desteklendiği için sistemde düzgün çalışan diğer organların işleyişini de bozabilmektedir.

Artık şunu da biliyoruz, bilmeliyiz! Bu kadar olumsuz etkene karşı çaresiz ya da çaresiz gibi görünen (!) hastalıklara maruz kalmamak için sağlığımızı korumaya yönelik önlemler almalıyız! Bunu doğal yollarla sağlamak en uygun çözüm olarak karşımızda durmaktadır.

Hindistan’da yaşayan insanların neden az hastalandıkları, kolaylıkla kansere yakalanmadıkları üzerinde araştırma yapılmış ve sebebinin günlük yaşamlarında baharat olarak bol miktarda tükettikleri zerdeçal olduğu tespit edilmiştir. Latince adı Curcuma Longa olan bu bitki Hint Safranı olarak da bilinir. Ağrı ve iltihap giderici-geriletici etkisi M.Ö. 2000 yıllarından beri bilinmektedir. Bitkiye sarı rengi veren etkin maddesi Curcumin’in; antioksidan, antienflamatuar, antiviral, antifungal ve antikanserojen etkileri ile koruyucu olduğu ve hastalıkların iyileşmesinde yardımcı olduğu bugün tıbben de kanıtlanmış durumdadır.

Bu özelliklerinin hangi hastalıklarda etkili olduğunu uzun uzun anlatmayıp tabloda göstermenin doğru olduğunu düşünüyorum:

Zerdeçalın faydaları

Peki zerdeçalı nasıl tüketmeliyiz? Hintlilerin tüm yaşamları boyunca tükettikleri zerdeçalı yani kurkumini her gün kaşık kaşık tüketerek, yemeklere ilave ederek kendimizi hastalıklara karşı koruyabilir miyiz, hastaysak iyileşebilir miyiz? Bitki ekstratları bitkilerin uygun bir çözücü içinde optimum ısıl koşullarda etkin maddelerin bitkiden ayrılması ve çözücü maddelerin uzaklaştırılması ile elde edilir. Bu işlemde yaklaşık bir ton bitkiden 10-30 litre özüt elde edilebilmektedir.

Zerdeçalı sıvı olan bitkisel ekstrat haliyle tüketmenin sindirim sisteminde kolayca ve tam olarak emilmesi sayesinde kapsül, tablet veya toz halinde kullanımına göre hastalıkları ve iyileşme sürelerini daha olumlu etkilediği gözlemlenmiştir.

İnsan vücudunda bulunan tamir edici gen P53 hasar gören DNA hücrelerini onarmak üzere çalışmaktadır. Yani bu gen bizi kansere karşı korumak için çalışır. Değişen çevresel koşullar, teknoloji, mutasyona uğramış mikrop ve virüsler karşısında P53 geni yetersiz kalır. Görevini yapamaz hale gelmesi de kanser hücrelerinin işine yarar.

Bitkilerle tedavinin gücüne inanan bilim insanları kurkuminin bir çok kanser türünde işe yaradığını ortaya koymaktadırlar. Sıvı ekstrat formundaki kurkuminin P53 gibi davranarak kanser hücrelerini intihara sürüklediği tespit edilmiştir.

Vücudumuzda vitamin, mineral eksikliği görüldüğünde dışarıdan destekleyerek yerine koyuyoruz da neden bu savaşkan geni ayağa kaldırıp savaşına devam etmesini sağlamıyoruz? İnsanoğlunun bugün bilimde geldiği noktada bu sorunun cevabının birilerinde olduğunu düşünüyorum.

Sevgiyle, sağlıkla ve doğal kalın.

Reklam

İlginizi Çekebilir


“Sağlıklı Uzun Yaşamın Sırrı : Zerdeçal” için 19 cevap

  1. sıvı ekstrakt formu oldugunu sizden öğrendim linkten sipariş verdim sağolun

    Beğen

  2. Selam. sıvı ekstratın nasıl yapıldığını yazmamışsınız.

    Beğen

    1. Merhaba, ben hiç yapmadım. İmmunat markasının web sitesinden inceleyip dilerseniz sipariş verebilirsiniz.

      Beğen

  3. Faydalı bi paylaşım olmuş. Daha birkaç gün önce oğlumun nöbet şeklindeki öksürüğü için internetten okuduğum zencefil, zerdeçal, bal karışımını yaptım ilk kez. Günde 2 kez verdim. Ve şaşılacak şey, ilk kez öksürüğü bu aşamaya gelmişken geriledi ve kesildi. Yeri gelmişken, katkım olsun dedim. 😉
    Yalnız sizi takip edebileceğim izleyiciler bölümünü bulamadım burada? :/
    Sevgiler…

    Beğen

    1. Yasadiginiz deneyim uzerine yazimi okumaniz ve faydasini gormeniz beni mutlu etti. Blogumu e mail yoluyla takip edebilirsiniz. Sayfamdaki ikonlari tiklayak istediginiz sosyal medya araci uzerinden de takibe alabilirsiniz.

      Beğen

  4. Şimdi düşündüm de bu besin mutfağımdan neden uzak diye..:( Teşekkürler Bilgilendirme için…

    Beğen

    1. Yarin hemen mutfaginizda yerini almamasi icin bir neden yok o zaman 🙂

      Beğen

  5. Gene harika bilgilendirici bir yazı. çok faydalı bir lezzet ben cogu yemegime kullaniyorum ve simdi daha icime sindi.Teşekkürler. ..

    Beğen

    1. DOĞALI VARKEN

      Teşekkürler Selmacım. O güzel yemeklerine yakışır 🙂 Sevgiler.

      Beğen

  6. ne güzel bir post olmuş bu,teşekkürler.. sevgiler..

    Beğen

    1. Begendiginize sevindim. Tesekkurler. Sevgiler 🙂

      Beğen

  7. Zerdeçal bizim evin vazgeçilmezi, her sabah 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı zerdeçal ve zencefil karıştırıp yiyoruz…

    Sevgiler

    Beğen

    1. Güzel bir karışım yapmışsınız. Tam bir bomba 🙂 Biz bu aralar sıvı ekstre formunu tüketiyoruz. Tabii yemeklere, salatalara da ilave ediyorum. Sevgiler.

      Beğen

  8. Faydalı bilgiler için teşekkürler.

    Beğen

    1. DOĞALI VARKEN

      Faydasi olduysa ne mutlu 🙂

      Beğen

  9. Filiz Catalkaya Orhan

    Ben yogurda karistirip yemeyi cok seviyorum..

    Beğen

    1. DOĞALI VARKEN

      Hiç denemedim. En kısa zamanda deneyeceğim. Merak ettim 🙂

      Beğen

  10. p53 falan görünce bir an moleküler dersindeyim gibi hissettim kendimi 🙂

    Beğen

    1. DOĞALI VARKEN

      Azıcık giriverdim konuya 🙂 Detay yok, herkesin anlayacağı dilden 🙂

      Beğen

Yorum

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s


WordPress.com’da bir web sitesi veya blog oluşturun

%d blogcu bunu beğendi: