Kil maskesi haftalık cilt bakım rutininin olmazsa olmazıdır. Kil maskesi gözenekleri temizler, ölü deriyi arındırır, ciltteki fazla sebumu emici özelliği vardır. Onun cilt üzerinde yarattığı temizlik ve arınmışlık hissini başka bir uygulamada yakalayamazsınız.
Hangi Kili Seçmelisiniz
Evde yapabileceğiniz yüzlerce kil maskesi tarifi bulunmaktadır. Bunun için öncelikle kullanacağınız kili seçmelisiniz. Killerin çeşitleri genellikle renklerle ifade ediliyor. Kilin rengi bize arındırma gücünü anlatmaktadır. Tercih edeceğiniz kilin cilt tipinize uygun olması gerekiyor. Yani hangi kili seçeceğinize karar vermeden önce cilt tipi analizi yapmanız gerekiyor.
Yağlı Ciltler İçin Bentonit ve Yeşil Kil
Bentonit kili; güçlü emiş kabiliyeti nedeniyle fazla sebumu kolaylıkla emer. Toksinleri atar, sıkılaştırma, akne temizleme ve cilt üzerindeki kirleri emme yeteneği sayesinde yağlı ve sorunlu ciltlerin tercih edebileceği bir kil çeşididir.
Fransız yeşil kili; ölü deriyi temizler ve gözenekleri sıkılaştırır, yağ emilimini sağlama konusunda idealdir. Yeşil renk, kilin kalitesinde belirleyici bir etkendir. Gri veya beyaz olmamalıdır. Güçlü emiciliği sayesinde kan dolaşımını hızlandırır. Bu sebeple cildinizde karıncalanma hissi oluşabilir.
Kaolin Kili
Kaolin kili; farklı becerilere sahip farklı renklerden oluşan bir kil çeşididir. Beyaz kaolin kili; yumuşaktır, hassas ve kuru ciltler için idealdir. Çok emici değildir, cilde nazik bir şekilde peeling yapar.
Sarı kaolin kili beyaz kaolin kiline göre biraz daha emici ve peeling etkisi yüksektir. Yine de hassas ciltler için yumuşaktır.
Kırmızı kaolin kili; bu grubun en emici gücüne sahip ve yağlı ciltler için uygun olanıdır. Akne ve detoks maskelerinde kullanılır.
Pembe kaolin kili; beyaz ve kırmızı kaolin killerinin karışımıdır. Biraz daha nazik bir arındırma ve yağ emme özelliğine ihtiyaç duyan hassas ciltler için uygun bir kil çeşididir.
Rhassoul Kili
Fas kökenli olan rhassoul kili, mineraller açısından zengindir. Hem cilt hem de saç için uygundur. Negatif yüklü bir kildir ve cildimizdeki pozitif yüklü toksinleri, kirleri, tıkanmış gözenekleri, siyah noktaları ve saç köklerindeki yağı bir mıknatıs gibi emerek temizler. Cilt dokusunu iyileştirir ve elastikiyetini artırır. Cildi kurutmaz.
Fuller’s Earth Kili
Bu kil çok güçlü bir yağ ve kir emicidir. Kedi kumu üretimi, otomotiv sanayi gibi sanayi üretimi içinde kullanım alanı vardır. Ağartma özelliğine sahip olduğundan lekeli cilt problemleri için kullanılmaktadır.
Evde kendiniz yapabileceğiniz kil maskesi için hangi kili seçeceğinizi artık biliyorsunuz. Kolaylıkla yapabileceğiniz, etkili ve cilt tipinize uygun içeriklerden oluşan kil maskesi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Sevgiyle ve doğal kalın.
Yorum