Dermaroller İle Cilt Yenileme Nasıl Yapılır

Dermaroller İle Cilt Yenileme Nasıl Yapılır

Bir güzellik merkezinde cilt bakımı yaptırın ya da yaptırmayın mutlaka evde cilt bakımı programınızı düzenlemeniz ve devam ettirmeniz çok önemlidir.

Güzellik merkezlerindeki seanslarla sınırlı cilt bakımları sizi bir süreliğine mutlu edecek sonuçları verecektir. Evde profesyonel cilt bakımı uygulamaları ise son zamanların yeni trendi ve insanlar tarafından -özellikle maliyet açısından- tercih edilir ve uygulanabilir hale geldi. Dermaroller bu uygulamalardan biri. 

Bugüne kadar dermaroller ile ilgili bir yazı yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım. Bence bu uygulama bir profesyonel tarafından özenle ve bilinçle yapılmalı. Satın alınabilirliği bu kadar kolaylaştığına göre benim de bu konuda bir iki  kelime etmemin artık bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. Bu yazı, bilinçli dermaroller kullanımı konusunda sizin için bir rehber niteliğinde olacak. Satın almadan uygulamaya kadar her ayrıntıyı sizinle paylaşacağım. Hazırsanız başlıyoruz!

Dermaroller Nedir Ne İşe Yarar

Dermaroller üzerinde küçük iğneler bulunan dönen bir silindir. Bu silindir cilt üzerinde ileri-geri hareket ettirildiğinde -rastgele değil, anlatacağım- mikro kanallar açılıyor. Bu uygulama -doğru yapıldığında- cilde zarar vermeden onun kendi iyileştirme ve savunma mekanizmasını harekete geçiriyor. Bu sayede kolajen sentezi sağlanarak cilt yenilemesi gerçekleşmiş oluyor. 

Elinizi kestiğinizi düşünün. Aynı yenileme mekanizması orada da çalışıyor. Aslında dermaroller ile bilinçli olarak cildimize bir hasar veriyoruz. 

Dermaroller ile cilt yenileme işlemini başlatmış oluyoruz. Cilt daha gergin ve dolgun bir görünüm kazanıyor, elastikiyeti artırıyor.

Dermaroller Ne İçin Kullanılır

Aslında buna tedavi alanları da diyebiliriz. Geçmişten bugüne iğneli işlemler -bilinen adıyla mezoterapi- birçok tedavi için uygulanmakta ve etkili sonuçlar alınmaktadır. Şimdilerde sektörde daha mekanik ve teknolojik cihazlar yer alsa da mezoterapinin yerini sarsamadıklarını düşünüyorum.

Uygulama ve tedavi alanları:

  • Yaşlanma karşıtı uygulamalar
  • Akne skarları
  • Cilt çatlakları
  • Göz çevresi
  • Yara ve yanık skarları
  • Selülit tedavisi
  • Saç dökülmesi

Bu alanlarda dermaroller kullanma amacı; derinin canlı olan alt tabakalarına inerek oradaki uyarılmayı sağlamak, yüzeydeki kırışıklık, skar, leke, çatlak gibi görünür bozuklukları düzeltmeye çalışmaktır. 

Aynı zamanda açılan mikro kanallar, cilt üzerine uygulanan serum, krem gibi ürünlerin derinin alt tabakalarına geçişini sağlamaktadır. Şunu belirtmek isterim ki bir kozmetik ürün uygulamak işlemin ve tedavinin etkinliğini artırmakla birlikte tek başına bile dermaroller uygulaması cilt yenileme işlevini yerine getirmektedir.

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli

  • Dermaroller seçiminizi uygulama yapacağınız bölgeye göre yapın. Vücudumuzun her bölgesinin deri kalınlığı farklı olduğu için iğnelerin uzunluğu ona göre değişir. Evde uygulama yapmak için en fazla 0,75-1mm iğneli -göz çevresi için 0,25-0,50 mm- kullanılır. İğne sayısı; yine uygulama yapacağınız bölgeye göre farklılık gösterir. Örneğin yüz için alacağınız üründe 192-200, vücut için 540-1200 iğne olur.
  • Satın alacağınız yerde ya da ürünün içinde bir kullanım prosedürü olmasına dikkat edin. Kullanım amacı, kullanılacak bölge, yaş gibi faktörler önemlidir. Bu kullanım prosedürü uygulamaya ilişkin bilgiler içermeli ve uygulamayı yapacak olan kişiye -size- yol göstermelidir.
  • Antiseptik sprey ile birlikte satın alın. Genellikle ürünün yanında hediye olarak verilir. Yoksa ayrıca satın almalısınız.

Dermaroller Nasıl Uygulanır

  1. İğneleri kontrol edin. Zarar görmediğinden emin olun.
  2. Antiseptik sprey ile dezenfekte edin.
  3. Uygulama yapacağınız bölgeyi temizleyin.
  4. Ellerinize eldiven takın.
  5. Uygulama yapacağınız bölgeyi küçük parçalara bölün. Örneğin; yüzünüzde uygulama yapıyorsanız yanak,alın,çene bölgelerinin her birini tek seferde değil, daha küçük alanlara bölerek uygulayın. 
  6. Uygulama alanını her ileri-geri hareket 1 sayılarak 8-10 kez tarayın. Hareketler yukarı-aşağı ve sağa-sola şeklinde olmalıdır.
  7. Açılan mikro kanallar kapanmadan -uygulama amacınıza uygun- serumu ya da ampülü uygulayın.

Önerilerim ve Önemli Hususlar

  • Egzama, aktif akne ve benzeri oluşumlar, açık yara, diyabet gibi rahatsızlıklarınız varsa dermaroller kullanmayın.
  • Cildinizin yapısına göre uygulama sonrasında kızarıklık, yangı meydana gelebilir. Bunlar geçicidir.
  • Yangıyı azaltmak için yatıştırıcı -benim tercihim aloe vera jel- uygulayın.
  • Kür halinde uygulama yapılmalıdır. Uygulama sıklığı haftada 1 seans olmak üzere toplam 8-10 seansı geçmemelidir.
  • Serum ya da ampül uygulamak daha etkili sonuç verecektir.
  • Kullanırken fazla bastırmayın, basınç uygulamayın.
  • İğneler derinin içindeyken dermaroller’ın yönünü değiştirmeyin.
  • Yazın bu tür bir cilt yenileme işlemini -güneş kremi kullansanız bile- önermiyorum. Benim tercihim kasım ayı itibariyle uygulama yapılabilir.
  • Bu uygulamayı akşam yapın. Yüzünüze sabaha kadar su değdirmeyin.
  • Uygulamadan sonraki birkaç gün cilt yenileme etkisini göreceksiniz. Bu süre içinde cildinizi kendi haline bırakın. Cilt bakım ürünleriniz dışında başka bir ürün uygulamayın. 
  • Uygulama öncesinde ve sonrasında antiseptik sprey ile dezenfekte etmeyi unutmayın. Dezenfekte etmek için su kullanmayın.
  • Kişiye özel bir ürün olduğu için -diş fırçası gibi- başka kişilerin kullanımına izin vermeyin.

Dermapen mi Dermaroller mı

Öncelikle söylemem gereken: Dermapen uzman bir kişi tarafından güzellik merkezi ya da klinik ortamlarda yapılan bir uygulamadır. Karşılaştırma sebebim ise benzer uygulamalar olması. Evde profesyonel cilt bakımı uygulaması yapmak istemeyenlerin tercih edebileceği, mekanik bir cihazla yapılan bir işlem. Ucuna kişiye özel iğneler takılıyor. İğnenin özelliklerini uygulama yapılacak kişiye ve amacına göre uzman belirliyor.

İşte bu uzmanın oldukça ehil olması çok önemli. Mekanik bir güçle çalışan bu cihazı uygulayıcının doğru hareketlerle, cilde zarar vermeden hareket ettirmesi gerekiyor. Klinikte doktor tarafından uygulama yapılması daha doğru bir tercih olacaktır. 

Ayrıca dermapen uygulamasından önce bir anestezi kremi uygulanıyor. Bu krem, açılan mikro kanallardan içeri girecektir. Kremin kullanılmasını -acı eşiğiniz yüksekse- tercih etmeyebilirsiniz. Ancak bunu kullanmadan işlemin sonuna kadar dayanmanın zor olacağını düşünüyorum. 

İster kendiniz yapın, isterseniz bir uzmana yaptırın dermaroller manuel bir uygulama olması nedeniyle daha kontrollü ve güvenli bir kullanım sağlıyor. Anestezi kremi uygulamaya gerek kalmadan -dayanılmayacak bir acı değil- sonuçlandırabileceğiniz, cilt yenileme ve yaşlanma karşıtı uygulamalar içerisinde etkili sonuçları nedeniyle tercih edebileceğiniz bir işlem.

Sevgiyle ve doğal kalın.

Reklam

İlginizi Çekebilir


“Dermaroller İle Cilt Yenileme Nasıl Yapılır” için 4 cevap

  1. beyaz banyo musluk

    Bu, paylaştığınız harika bilgilendirici bilgiler…

    Beğen

  2. Hangi alovera jel markasini kullanmak daha dogru olur kullanilabilecek serumlar konusunda da bilgilendirebilirseniz super olur cok tesekkur ederiz.

    Beğen

    1. Dr. Organic Aloe Vera Gel’i öneririm. Dermaroller yaparken kullanılan serum içerikleri genellikle hyaluronik asit, A ve C vitamini gibi antioksidan ve yaşlanma karşıti içerikler oluyor. Institute Esthederm, Skin Ceuticals gibi dermokozmetik markalarında bu içeriklere sahip ürünleri bulabilirsiniz.

      Beğen

Yorum

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da bir web sitesi veya blog oluşturun

%d blogcu bunu beğendi: